Nieuwe Kerk in het licht gezet

PERSBERICHT

Op donderdagavond 2 april werd de Nieuwe Kerk in de Haarlemse Vijfhoek officieel in het licht gezet. Er is gekozen voor een zachte belichting die goed past in de omgeving. Dit op initiatief van Stichting Haarlem Lichtstad en bewoners en bedrijven uit de Vijfhoek. Zij hadden ook al het initiatief genomen in 2013 om de toren in de schijnwerpers te zetten. Tijdens dit project kwam ook de wens naar voren om de kerk zelf in het licht te zetten.

Enkele weken geleden is, door bijdragen van verschillende instanties en bedrijven, de financiering rondgekomen en kon de opdracht worden verstrekt. Dankzij Ymere, Protestantse Gemeente Haarlem, Jopenkerk Bierbrouwerij, Restaurant de Wandelaar, Jeanine van der Sanden Makelaardij, Tab-hr / J. Regelink, Stichting Haarlem Lichtstad en Jan Hoving & Karola Lefeber.

Op de avond zelf verraste Jan Regelink van Tab-hr de aanwezigen met de mededeling dat hij, samen met Jan Hoving, een grondspot cadeau doet aan Stichting Haarlem Lichtstad. Met deze spot zal de ingang van de toren verlicht worden. Ter plekke werd een demonstratie gegeven hoe dat er uit komt te zien.

foto: Ad Schaap www.fotoadschaap.nl