Winnende foto Haarlem in het Licht

PERSBERICHT

Op vrijdag 20 maart vond de opening plaats van de mini-expositie 'Haarlem in het Licht' in het Gasthuis van het Historisch Museum Haarlem.
Er worden acht genomineerde foto’s geëxposeerd met het centrale thema Haarlem in het Licht. Deze foto’s zijn het resultaat van de fotowedstrijd met gelijkluidende titel. Tijdens de start van de expositie werd de winnaar van de amateurwedstrijd bekend gemaakt. De foto ’Adriaan’ van Rob Bruijnen werd als winnaar uitgeroepen. De prijs werd uitgereikt door Alain Timmers, de maker van vele lichtobjecten in Haarlem. De prijswinnaar kreeg een overnachting aangeboden tijdens het Eindhovense lichtfestival GLOW.
De fotowedstrijd is een initiatief van Stichting Haarlem Lichtstad en is samen met Het Gilde en Historisch Museum Haarlem georganiseerd tijdens de wintermaanden. Het Gilde heeft stadswandelingen verzorgd die voerden langs de vele verlichte objecten van Haarlem. Ook de feestverlichting bood de deelnemers mogelijkheden om foto’s te maken. De deelnemers konden hun foto’s uploaden op Dichtbij.nl. Op die wijze zijn er meer dan 90 foto’s ingezonden.

Van de genomineerde foto’s wordt een set ansichtkaarten gemaakt door De Kaartenmakers. Deze set wordt binnenkort te koop aangeboden bij diverse verkooppunten in Haarlem waaronder het Historisch Museum Haarlem. De mini-expositie is te bezoeken tot eind april tijdens de openingstijden van het Historisch Museum Haarlem.