Fotowedstrijd 'Haarlem in het licht'

PERSBERICHT

Gedurend de gezellige wintermaanden is het centrum van Haarlem weer feestelijk verlicht.

Tot 31 januari 2015 kunnen amateurfotografen, óf deelnemen aan georganiseerde wandelingen, óf zelf op pad gaan om in het oude centrum van Haarlem kenmerkende lichtobjecten te fotograferen.

De fotowedstrijd is een initiatief van Stichting Haarlem Lichtstad en wordt samen met het Historisch Museum Haarlem en Het Gilde georganiseerd.

Het Gilde heeft de wandelingen uitgezet in het centrum van de stad, langs kenmerkende en historische objecten die prachtig worden verlicht door Haarlem Lichtstad. De gidsen van het Gilde vertellen tijdens de wandelingen meer over deze objecten, maar ook over de historie van het licht in Haarlem. Tijdens de wandeling is er voldoende tijd om te fotograferen.

De wandelingen zijn voor iedereen bedoeld, voor amateurfotografen maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom om deel te nemen aan de wandelingen. De georganiseerde wandelingen vinden plaats op 27 november en 4, 11 en 18 december. De aanvangstijd is 19.30 uur en startpunt is op de Grote Markt, voor de Vleeshal.

Inschrijven kan via de website van Gilde Haarlem.
De wandeling kan ook zelfstandig worden gelopen; wandelroutes zijn te downloaden via www.gildehaarlem.nl. Er is geen vaste prijs voor een wandeling met gids. Deelnemers kunnen een vrijwillige bijdrage doen die geheel ten goede komt aan Serious Request. De wandelingen kunnen ook zelfstandig worden gelopen; de wandelroutes zijn Een vakkundige jury zal uit de inzendingen enkele foto’s nomineren die worden gepubliceerd in het Haarlems Weekblad en Haarlem Dichtbij, en - in het voorjaar van 2015 - tentoongesteld in het museum.